Strzeż się tych czekolad!
Firma Kraft Foods zdejmuje z rynku trzy wyroby czekoladowe pochodzące ze słowackiej fabryki Figaro Bratislava. Wewnętrzne badanie bakteriologiczne wykazało w tych produktach obecność salmonelli.
Pod żadnym pozorem nie można spożywać czekolady "Figaro Arašídová" o wadze 100 gramów z datą produkcji 12 stycznia 2010 r. i datą ważności do 13 września 2010 r. Drugi produkt to czekolada "Figaro Hořká" o wadze 100 gramów z datą produkcji 10 stycznia 2010 r. i datą ważności do 10 stycznia 2011 r. Trzeci wyrób to "Fidorka modrá mléčná" o wadze 30 gramów z datą produkcji 13 stycznia 2010 r. i datą ważności do 31 lipca 2010 r.
W bratysławskiej fabryce zatrzymano produkcję i trwają gruntowne prace sanitarne.
Krzysztof Mrówka
Czytaj także: