Włosi wchodzą na polski rynek mięsa

Jeszcze w tym miesiącu ma ruszyć produkcja w zakładzie Pini Polonia, z największą w Polsce ubojnią. Właścicielem spółki z Kutna jest Bresaole Pini, włoska firma mięsna, która ma już swój oddział na Węgrzech.

Jeszcze w tym miesiącu ma ruszyć produkcja w zakładzie Pini Polonia, z największą w Polsce ubojnią. Właścicielem spółki z Kutna jest Bresaole Pini, włoska firma mięsna, która ma już swój oddział na Węgrzech.

Jak się dowiedzieli dziennikarze gazety "Parkiet", początkowo w ciągu doby ubojnia ma przerabiać co najmniej 6 tys. sztuk żywca wieprzowego. Szacuje się, że Włosi wydali na budowę tego zakładu ok. 100 mln zł.

Zdaniem cytowanych przez gazetę specjalistów, pojawienie się tak dużego gracza może wprowadzić duże zamieszanie na rynku.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: polski rynek | Włosi
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »