ATLANTAPL (ATP): Obroty z kontrahentem. - raport 5

Raport bieżący nr 5/2016

Podstawa Prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Zarząd ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku (Spółka), działając na podstawie Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne, informuje iż w dniu 15 czerwca 2016 r. Spółka otrzymała informację od Jeronimo Martins Polska S.A. o wstrzymaniu dostaw bakalii od Spółki. Powodem ww. decyzji Jeronimo Martins Polska S.A. są nieprawidłowości, sprzeczne z polityką Jeronimo Martins Polska S.A., stwierdzone podczas audytu przeprowadzonego w ATLANTA POLAND S.A. Spółka zobowiązana została do przedstawienia działań korygujących.

Reklama

Obroty ATLANTA POLAND S.A. z Jeronimo Martins Polska S.A. w okresie ostatnich 12 miesięcy stanowiły 24% wartości całkowitych przychodów ze sprzedaży Spółki. W związku z powyższym, wstrzymanie współpracy z Jeronimo Martins Polska S.A. będzie miało wpływ na wyniki finansowe ATLANTA POLAND S.A.

Jednocześnie Zarząd ATLANTA POLAND S.A. informuje, iż w ciągu roku w Spółce odbywa się kilkanaście audytów i kontroli, dokonywanych przez renomowane jednostki certyfikujące, służby państwowe: Graniczną Stację Sanitarno-Epidemiologiczną i Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych a przede wszystkim partnerów handlowych Spółki, którymi są między innymi największe przedsiębiorstwa krajowe działające w branży spożywczej, jak i duże międzynarodowe koncerny. Audyt przeprowadzony przez Jeronimo Martins Polska S.A. jest jedynym w ponad 25 letniej historii ATLANTA POLAND S.A., którego wynik jest niekorzystny dla Spółki.

Zapewnienie najwyższej jakości świadczonych usług i dostarczanych produktów jest priorytetem w działalności ATLANTA POLAND S.A. Spółka utrzymuje system zarządzania jakością ISO 9001:2008, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności BRC jak również system HACCP, który jest narzędziem zarządzania bezpieczeństwem żywności i uniwersalną metodą systematycznej oceny możliwości wystąpienia zagrożeń oraz określenia metod ich eliminacji podczas produkcji żywności.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2016-06-15Piotr BielińskiWiceprezes Zarządu

Emitent
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »