Catering świąteczny u Gessler podrożał. Ponad 7 zł za uszko do barszczu

W tym roku za produkty do przygotowania świątecznego jedzenia czteroosobowa rodzina będzie musiała zapłacić średnio 1000 zł
Dania wigilijne od Magdy Gessler w tym roku kosztują więcej. Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Catering od Magdy Gessler na Wigilię 2025. Ceny poszły do góry

  • Pierogi z kapustą i prawdziwkami 5 szt. kosztują 53 zł, czyli 10,60 zł za sztukę. W 2024 roku Gessler sprzedawała je o 2 zł taniej.
  • Sos tatarski z grzybami (200 g) - 39 zł.
  • Tort Makowy z pomarańczami 3,5 kg - 475 zł.
  • Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi 1 kg - 95 zł (wzrost ceny o 5 zł).
  • Barszcz czerwony na zakwasie (900 ml) - 69 zł (wzrost ceny o 2 zł).
  • Sałatka jarzynowa z grzybkami marynowanymi, słoik 300 g - 44 zł (wzrost ceny o 1 zł).
  • Uszka z borowikami 10 szt. - 73 zł. Oznacza to, że jedno uszko kosztuje 7,30 zł. W 2024 roku 10 uszek w delikatesie Gessler kosztowało 70 zł.
  • Pstrąg faszerowany koprem 1 szt. - 90 zł.
  • Sernik prawdziwie krakowski (1 kg) - 97 zł.
  • Ryba po grecku (200 g) - 49 zł.
  • Kompot z suszu (900 ml) - 57 zł.
  • Zupa grzybowa (900 ml) - 85 zł.

Zobacz również:

Pakiety wigilijne w restauracji Kuby Wojewódzkiego też podrożały

  • Barszcz czerwony na zakwasie / pasztecik z mięsem / słonina / majeranek.
  • Długo pieczona szynka / sos korzenny.
  • Dorsz / sos maślany z koperkiem.
  • Chicche ziemniaczane / ziółka.
  • Modra kapusta z jabłkiem.
  • Brokuły z migdałami.
  • Sernik miodowy / cynamonowe ciastko cygaretkowe.
  • Barszcz czerwony na zakwasie / pasztecik z mięsem / słonina / majeranek.
  • Konfitowane udko z kaczki / sos bordelaise z żurawiną.
  • Dorsz / sos maślany z migdałami.
  • Łazanki / sos śmietanowy z kapustą i grzybami / pietruszka.
  • Ziemniaki gratin.
  • Modra kapusta z jabłkiem.
  • Brokuły z migdałami.
  • Sernik miodowy / cynamonowe ciastko cygaretkowe.
  • Masło smakowe / pieczywo domowe.
  • Krem grzybowy / crème fraiche / chrupek gryczano-grzybowy.
  • Poliki wołowe / sos własny z tymiankiem.
  • Filet z sandacza / sos cytrynowy z koperkiem.
  • Pierogi z kapustą i grzybami / duszona cebulka / masełko ziołowe.
  • Truflowe puree ziemniaczane.
  • Sałatka z buraków i jabłka z majerankiem - na ciepło.
  • Brokuły z migdałami.
  • Ciasto marchewkowe / krem piernikowy / żel z mandarynki.
"Wydarzenia": Skarb z dna jeziora. Te włócznie mogły należeć do pierwszych PiastówPolsat News
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?