Tak się legalnie pędzi 95-procentową "księżycówkę"

Carlos Lovell (85 lat) i jego brat Fred (83) z Mt. Airy (stan Georgia, USA) nauczyli się pędzenia bimbru z kukurydzy (zwanego w Stanach jak u nas "księżycówką") w czasach swojej młodości. W ich rodzinie napój ten wyrabiano już 150 lat temu, cały czas nielegalnie. Czynili tak również bracia Carlos i Fred w latach 60. XX wieku. Teraz mogą już pędzić z czystymi sumieniami.

PAP/EPA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »