Podwodny "cud" z Norwegii

Na południowym krańcu Norwegii otwarto restaurację zanurzoną w Morzu Północnym. Restauracja Under, znajduje się w miejscowości Lindesnes niedaleko Kristiansand, (400 km na południowy zachód od Oslo). - Szefowie kuchnii serwują morskie specjały z wyjątkowym widokiem, 15 m pod powierzchnią wody. Restauracja jest w architektonicznym monolitem zaprojektowanym przez firmę Snohetta, znaną ze słynnych budynków, Opery w Oslo czy Pawilonu Pamięci 9/11 w Nowym Jorku. Podwodna restauracja bije rekordy popularności i ma zrobione rezerwacje do końca września br. Choć mieści ona jedynie 100 miejsc, klienci muszą się liczyć ze sporym rachunkiem. Za kilkudaniowy obiad to wydatek rzędu 900 zł. Specjałem powodnych rarytasów są m.in małże, kraby, homary czy grillowany chleb z pieczonymi wodorostami.

AFP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »