Polski cukier idzie za granicę

Notowania cukru na rynkach światowych biją rekordy, dlatego Krajowa Spółka Cukrowa, która ma 39 proc. udziału w polskim rynku, chce rozpocząć działalność za granicą - informuje "Parkiet".

Notowania cukru na rynkach światowych biją rekordy, dlatego Krajowa Spółka Cukrowa, która ma 39 proc. udziału w polskim rynku, chce rozpocząć działalność za granicą - informuje "Parkiet".

W ciągu trzech lat spółka chce produkować dwa razy więcej cukru niż obecnie, czyli ok. milion ton. Stąd zagraniczne plany. Kosztem 200 mln zł polski koncern chce przejąć cukrownię w Mołdawii. W kręgu zainteresowania są jeszcze Bałkany i Ameryka Południowa.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: Polskie | Polski Cukier
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »