Fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2000 r.

W 2000 r., w porównaniu z rokiem poprzednim, uzyskano następujący poziom produkcji zwierzęcej: - żywca rzeźnego ogółem - niższy o 5,6%, - mleka i wełny - niższy odpowiednio o 3,1% i o 3,8%, - jaj - wyższy o 2,1%.

W 2000 r., w porównaniu z rokiem poprzednim, uzyskano następujący poziom produkcji zwierzęcej:
- żywca rzeźnego ogółem - niższy o 5,6%,
- mleka i wełny - niższy odpowiednio o 3,1% i o 3,8%,
- jaj - wyższy o 2,1%.

W porównaniu z 1999 r., produkcja żywca rzeźnego ogółem, w przeliczeniu na 1 ha użytków rolnych, spadła o 13 kg, a mleka zmniejszyła się - o 19 litrów.

W 2000 r. odnotowano znaczący wzrost przeciętnej rocznej wydajności mleka od 1 krowy - o 4,5% (o 158 litrów), zwiększenie nieśności kur - o 3,4% (o 6 jaj) oraz wzrost wydajności wełny od 1 owcy - o blisko 6% (o 0,2 kg).

Pozostałe materiały w załączniku:

Reklama

Załączniki

Dokument.doc
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: produkcje
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »