Fizyczne rozmiary produkcji zwierzęcej w 2000 r.
W 2000 r., w porównaniu z rokiem poprzednim, uzyskano następujący poziom produkcji zwierzęcej: - żywca rzeźnego ogółem - niższy o 5,6%, - mleka i wełny - niższy odpowiednio o 3,1% i o 3,8%, - jaj - wyższy o 2,1%.
W porównaniu z 1999 r., produkcja żywca rzeźnego ogółem, w przeliczeniu na 1 ha użytków rolnych, spadła o 13 kg, a mleka zmniejszyła się - o 19 litrów.
W 2000 r. odnotowano znaczący wzrost przeciętnej rocznej wydajności mleka od 1 krowy - o 4,5% (o 158 litrów), zwiększenie nieśności kur - o 3,4% (o 6 jaj) oraz wzrost wydajności wełny od 1 owcy - o blisko 6% (o 0,2 kg).
Pozostałe materiały w załączniku: