Japonia stoi otworem

Dziś wysłana zostanie do Japonii lista polskich zakładów mięsnych, które pomyślnie przeszły kontrolę wojewódzkich lekarzy weterynarii.

Dziś wysłana zostanie do Japonii lista polskich zakładów mięsnych, które pomyślnie przeszły kontrolę wojewódzkich lekarzy weterynarii.

Kiedy dotrze do japońskich władz, producenci będą mogli zacząć eksport wieprzowiny na ten atrakcyjny cenowo, ale wymagający rynek. Początkowo o certyfikaty starało się 60 przedsiębiorstw, ale ostatecznie otrzyma je nieco ponad 40 zakładów. Są wśród nich najwięksi polscy producenci mięsa czerwonego: Animex, Sokołów i Duda.

Magdalena Graniszewska

Parkiet
Dowiedz się więcej na temat: Japonia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »