Koszerne made in Poland

Pierniki, herbaty, dżemy, lody, serki wiejskie, kapusta, a nawet piwo z certyfikatem koszerności stają się coraz większą szansą na eksport dla polskich firm - informuje "Gazeta Wyborcza".

Jeszcze 10 lat temu nie było prawie żadnej polskiej firmy, która by produkowała taką żywność - informuje w rozmowie z gazetą naczelny rabin Polski Michael Schudrich.

- A teraz coraz więcej prosi mnie o certyfikat koszerności, z każdym rokiem ten rynek się rozwija - relacjonuje naczelny rabin Polski.

Jak dodaje Schudrich, zdecydowana większość produkowanej u nas żywności koszernej przeznaczona jest na eksport.

Co zrozumiałe, koszerne produkty wysyłane są przede wszystkim do Izraela.

PAP
Dowiedz się więcej na temat: handel | eksport | żywność
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »