Reklama

Nie kupuj karpia w worku. Sprawdź, czy jest świeży

Nie samym karpiem żyje człowiek. Coraz więcej Polaków oprócz typowych świątecznych potraw przygotowuje na święta coś nietradycyjnego. Na naszych stołach zaczynają pojawiać się np. owoce morza.

- Karp jest uważany przez wszystkich za typowe danie rybne na wigilię. Ja staram się podejść do tematu troszkę nowocześniej, tzn. przygotowywać między innymi homary, krewetki czy inne skorupiaki, a także tuńczyka - mówi Cezary Powała, szef kuchni z MAKRO Cash and Carry Polska.

Gdzie kupować ryby i owoce morza, żeby mieć pewność, że będą one świeże, smaczne i dobre jakościowo?

Najlepiej robić to w miejscach sprawdzonych i cieszących się dobrą reputacją. Przy wyborze np. karpia na wigilię zwracajmy uwagę na zapach, kolor oraz sprężystość ryby. Gdy ją przyciśniemy i po chwili zabierzemy palec, mięso powinno wrócić do poprzedniego kształtu. Pamiętajmy też, że o fachową poradę zawsze możemy poprosić pracownika stoiska rybnego.

Reklama

Wasze komentarze
No hate

Wyrażaj emocje pomagając!

Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym i nasyconym nienawiścią komentarzom. Nie zgadzamy się także na szerzenie dezinformacji.

Zachęcamy natomiast do dzielenia się dobrem i wspierania akcji „Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy” na rzecz najmłodszych dotkniętych tragedią wojny. Prosimy o przelewy z dopiskiem „Dzieciom Ukrainy” na konto: ().

Możliwe są również płatności online i przekazywanie wsparcia materialnego. Więcej informacji na stronie: Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »