Spada sprzedaż mięsa do Rosji

Udział Rosji w ogólnych wpływach z eksportu mięsa czerwonego z roku na rok maleje.

Udział Rosji w ogólnych wpływach z eksportu mięsa czerwonego z roku na rok maleje.

W bieżącym roku wyniósł on średnio około 40 proc. Jednak jest to ciągle podstawowy rynek zbytu dla polskich produktów mięsnych.

Zwłaszcza dla wieprzowiny, której udział w eksporcie obejmuje około 60 proc. sprzedaży zagranicznej. Natomiast sprzedaż polskiej wołowiny i drobiu jest marginalna. Te gatunki mięsa mają niewielki wpływ na poziom polskiego eksportu do Rosji.

Prawo i Gospodarka
Dowiedz się więcej na temat: Rosji | Rosja
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »