GRENEVIA (GEA): Oświadczenie Zarządu o wysokości objętego kapitału zakładowego - raport 35

Raport bieżący nr 35/2017

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 27/2017, Zarząd FAMUR S.A. ("Emitent”) informuje, że w wyniku przeprowadzonej emisji akcji serii D i E, w ramach której subskrybowano i należycie opłacono:

(i) 43 677 000 akcji serii D o wartości nominalnej 0,01 zł każda,

(ii) 29 293 500 akcji serii E o wartości nominalnej 0,01 zł każda,

Zarząd Emitenta, stosownie do treści art. 310 § 4 Kodeksu spółek handlowych, w związku z art. 431 § 7 Kodeksu spółek handlowych, złożył w dniu dzisiejszym oświadczenie w przedmiocie dookreślenia wysokości kapitału zakładowego Spółki określonego w Statucie, poprzez zmianę § 6 ust.1 Statutu w ten sposób, że dotychczasowe brzmienie § 6 ust. 1 Statutu Spółki:

1.Kapitał zakładowy Spółki wynosi 4.864.700,00 zł (słownie: cztery miliony osiemset sześćdziesiąt cztery tysiące siedemset złotych) i dzieli się na 486.470.000 (słownie: czterysta osiemdziesiąt sześć milionów czterysta siedemdziesiąt tysięcy) akcji, w tym:

a)432.460.830 (słownie: czterysta trzydzieści dwa miliony czterysta sześćdziesiąt tysięcy osiemset trzydzieści) akcji zwykłych na okaziciela serii A,

b)49.039.170 (słownie: czterdzieści dziewięć milionów trzydzieści dziewięć tysięcy sto siedemdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela serii B,

c)4.970.000 (słownie: czterech milionów dziewięciuset siedemdziesięciu tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii C.

zastępuje się następującym brzmieniem:

1. Kapitał zakładowy Spółki wynosi 5.594.405,00zł (pięć milionów pięćset dziewięćdziesiąt cztery tysiące czterysta pięć złotych) i dzieli się na:

a)432.460.830 (słownie: czterysta trzydzieści dwa miliony czterysta sześćdziesiąt tysięcy osiemset trzydzieści) akcji zwykłych na okaziciela serii A;

b)49.039.170 (słownie: czterdzieści dziewięć milionów trzydzieści dziewięć tysięcy sto siedemdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela serii B;

c)4.970.000 (słownie: czterech milionów dziewięciuset siedemdziesięciu tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii C;

d)43.677.000 (słownie: czterdzieści trzy miliony sześćset siedemdziesiąt siedem tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii D;

e)29.293.500 (dwadzieścia dziewięć milionów dwieście dziewięćdziesiąt trzy tysiące pięćset) akcji zwykłych imiennych serii E, przy czym akcje te na wniosek akcjonariusza zostaną zamienione na akcje na okaziciela.

Podstawa:

§ 38 ust. 1 pkt 2) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (teks t jedn. Dz.U.2014, poz.133).

2017-06-09Dawid GruszczykWiceprezes Zarządu
2017-06-09Olga PanekProkurent