Aż ślinka cieknie...

W ciągu czterech lat ceny cukru spadną o jedną trzecią. Do 2010 r. cała branża przetwórcza może na tym zyskać ok. 800 mln zł. Łasuchy już zacierają ręce. Polska jest temu przeciwna, ponieważ jest jego dużym producentem. Według wyliczeń Polbisco, Stowarzyszenia Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, branża czekoladowo-cukiernicza zużywa ok. 200 tys. ton cukru rocznie. Stanowi to ok. 30% całkowitych kosztów produkcji.

AFP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »