Bochenek "złotego chleba" kosztuje 500 zł. Jedzą go Rosjanie i Arabowie
gospodarka
Najdroższy chleb świata wypiekany jest w piekarni Pan Pina w andaluzyjskim Algatocin. Jego cena - 117 euro za 400-gramowy bochenek - jest wynikiem domieszki złota, jaka się w nim znajduje.
Prawie cały wypiek trafia do hiszpańskiego Costa del Sol oraz do Rosji i na Bliski Wschód. Złoto znajduje się zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz najdroższego chleba świata. Piekarz Juan Manuel, którego rodzina zajmuje się tym biznesem od 70 lat, produkuje 50 różnych rodzajów pieczywa.
Źródło: RUPTLY/x-news
Wyrażaj emocje pomagając!
Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym i nasyconym nienawiścią komentarzom. Nie zgadzamy się także na szerzenie dezinformacji.Zachęcamy natomiast do dzielenia się dobrem i wspierania akcji „Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy” na rzecz najmłodszych dotkniętych tragedią wojny. Prosimy o przelewy z dopiskiem „Dzieciom Ukrainy” na konto: 96 1140 0039 0000 4504 9100 2004 (SKOPIUJ NUMER KONTA).
Możliwe są również płatności online i przekazywanie wsparcia materialnego. Więcej informacji na stronie: Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy.