Reklama

Bochenek "złotego chleba" kosztuje 500 zł. Jedzą go Rosjanie i Arabowie

Najdroższy chleb świata wypiekany jest w piekarni Pan Pina w andaluzyjskim Algatocin. Jego cena - 117 euro za 400-gramowy bochenek - jest wynikiem domieszki złota, jaka się w nim znajduje.

Prawie cały wypiek trafia do hiszpańskiego Costa del Sol oraz do Rosji i na Bliski Wschód. Złoto znajduje się zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz najdroższego chleba świata. Piekarz Juan Manuel, którego rodzina zajmuje się tym biznesem od 70 lat, produkuje 50 różnych rodzajów pieczywa.

Źródło: RUPTLY/x-news

Wasze komentarze
No hate

Wyrażaj emocje pomagając!

Grupa Interia.pl przeciwstawia się niestosownym i nasyconym nienawiścią komentarzom. Nie zgadzamy się także na szerzenie dezinformacji.

Zachęcamy natomiast do dzielenia się dobrem i wspierania akcji „Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy” na rzecz najmłodszych dotkniętych tragedią wojny. Prosimy o przelewy z dopiskiem „Dzieciom Ukrainy” na konto: ().

Możliwe są również płatności online i przekazywanie wsparcia materialnego. Więcej informacji na stronie: Fundacja Polsat Dzieciom Ukrainy.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »