Fatalna decyzja dla polskich przetwórców ryb. Wspólny wysiłek polskich europosłów poszedł na marne

Martyna Maciuch

Martyna Maciuch

Nowe unijne regulacje mocno wpłyną na polską branżę przetwórców ryb
Nowe unijne regulacje mocno wpłyną na polską branżę przetwórców rybMariusz Gaczynski/East NewsEast News
  • UE wprowadziła prawo ograniczające czas, przez jaki przetwórcy ryb będą mogli stosować tzw. stiffening
  • To procedura podmrażania wędzonych na zimno ryb, która ułatwia ich krojenie
  • Zyskiem z nowej regulacji ma być większe bezpieczeństwo dla konsumenta - argumentują zwolennicy regulacji
  • Ale wprowadzenie ograniczeń to duże wyzwanie dla polskiej branży 

Podmrażanie wędzonych ryb. UE wprowadziła limit

Zobacz również:

    Polscy przetwórcy przeciągali strunę. Podmrażać powinno się krócej?

    Zobacz również:

      Polska jednym z potentatów na rynku wędzonego łososia

      Nowy zakaz dla przetwórców ryb. Będzie inaczej, a bezpieczniej?

      Zobacz również:

      ''Szczerze o pieniądzach'': Elektromobilność - etap pierwszyPolsat NewsSzczerze o pieniądzach
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?