Pizza za 8300 euro

8300 euro kosztuje pizza z kawiorem, langustą i koniakiem, przygotowana w Agropoli na południu Włoch.Z racji gatunku dodanego do niej koniaku autor kulinarnego cacka - 27-letni Renato Viola - nazwał ją "Ludwik XIII".

Pizza ma średnicę 20 centymetrów i jest prawdopodobnie najdroższa na świecie. Jej piekarz użył wyłącznie najwyższej klasy składników poczynając od specjalnej mąki biologicznej oraz australijskiej czerwonej soli o nazwie "Murray River". Poza tym dodano do niej homara i ikrę z tuńczyka.

Wszystko polane jest koniakiem Louis XIII Remy Martin.

Pizzę można zamówić do domu. Pizzeria oferująca tę niezwykłą usługę nie wyjaśnia, czy zostanie przywieziona w tradycyjnym kartonie czy też w kryształowej szkatułce.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: XIII | pizza ' | pizza
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »