Polskie jedzenie na podbój Państwa Środka
Chiński rynek, na który różnymi sposobami, z większym lub mniejszym skutkiem, próbuje dostać się wiele polskich firm, wkrótce stanie otworem dla grupy producentów żywności z naszego kraju, informuje "Puls Biznesu".
Stanie się tak dzięki planowanemu na przełom września i października otwarciu wielkiego 40-hektarowego centrum logistycznego Xi Jiao International w Szanghaju, w którym firmy będą mieć możliwość prowadzenia stałej ekspozycji promującej produkty spożywcze.
Będą one mogły uzyskać tam także pomoc w załatwieniu różnych formalności związanych ze sprzedażą na rynku chińskim, a także skorzystać z zaplecza bankowego, magazynowego i pomocy w dystrybucji towarów.
Polskie firmy spożywcze zostały zaproszone do przygotowania stałej ekspozycji towarów na powierzchni 185 mkw. w jednym z pawilonów centrum. Zmieści się ich tam kilkanaście.