Te lady ma coraz więcej Biedronek. Kiedyś nie do pomyślenia, dziś zaczynają być standardem

Biedronka świętuje i chwali się otwarciem kolejnej lady z mięsem w swoich placówkach handlowych - ma ich już tysiąc, a dostępne są w prawie 1/3 dyskontów. Mięsne stoiska mają wyróżniać Biedronkę na tle konkurencji, a w 2024 roku projekt ma być rozwijany.

Biedronka w ostatnim czasie świętowała uruchomienie placówki handlowej o numerze 3500, teraz chwali się kolejnym sukcesem. Lada z mięsem pojawiła się w tysięcznym sklepie Biedronki, co oznacza, że jest już dostępna w prawie 1/3 placówek handlowych. Jubileuszowe stoisko z mięsem, wędlinami i serami zostało otwarte w Łopusznie (powiat kielecki) przy ul. Koneckiej 9B.

Lady z mięsem w Biedronce. "To nas wyróżnia na tle konkurencji"

Lady z mięsem są standardem w sklepach wielkopowierzchniowych, ale w przypadku dyskontów spożywczych nie są tak często spotykane. Biedronka postanowiła zainwestować w to rozwiązanie kilka lat temu, teraz uważa, że mięsne lady "wyróżniają sklepy Biedronki na tle bezpośredniej konkurencji" - Lidla czy Aldi. 

Reklama

Najwięcej lad z mięsem, wędlinami czy serami znajdziemy w Warszawie - są w 26 sklepach - a także Lublinie (18) oraz Łodzi (16). Klienci mogą w nich kupić 160 rodzajów mięsa, wędlin, serów oraz ryb. W zależności od regionu dodatkowym atutem lad w Biedronkach ma być możliwość zakupu przez klientów nawet kilkudziesięciu rodzajów regionalnych wędlin, z których słyną poszczególne części Polski.

- Oferta świeżych produktów podąża za wyborami klientów. Stale dopasowujemy ją do ich potrzeb. Zależy nam, aby każdy klient odwiedzający ladę tradycyjną nie tylko miał bardzo szeroki wybór świetnej jakości mięs i nabiału, ale by mógł regularnie próbować nowych smaków i dzięki Biedronce zaspokajać swój gust - mówi Tomasz Czepik, młodszy menedżer ds. projektów operacyjnych w sieci Biedronka.

Klienci Biedronki przy ladach najczęściej sięgają po kurczaka: porcję rosołową, ćwiartkę tylną, filet z piersi i podudzie, ale także tuszkę, pierś z kością oraz wątróbki. Na drugim miejscu znajduje się wieprzowina: łopatka, schab, szynka, karkówka, żeberka i boczek.

Wśród serów króluje gouda, ale dużą konkurencję odczuwa ze strony królewskiego, edamskiego, podlaskiego i radamera - podaje Biedronka. Popularne są także wędliny, śledzie czy makrela.

Będzie więcej mięsnych w Biedronkach. Lady zapowiedziano w kolejnych placówkach

Oprócz dużych miast lady mięsne są dostępne także w sklepach Biedronki funkcjonujących w mniejszych miejscowościach. Szczecinek, Żory, Będzin, Bytów, Czeladź, Czerwionka-Leszczyny, Maszewo, Orzesze, Ryki, Stanowice, Zakrzewo i Piątek - to tylko niektóre z miejsc, w których znajdziemy rozwiązanie. 

Biedronka zapowiada, że w przyszłym roku zamierza otwierać kolejne lady w całej Polsce. Dokładne liczby nie są znane, ale jeżeli tempo zostanie utrzymane, to na koniec 2024 roku, w lady mięsne będzie wyposażonych nawet 1250 sklepów.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Biedronka | mięsny | dyskont
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »