Jak impreza to Browar, jak firmowa to Lubicz

Nie samą pracą i biurem żyje człowiek - kierując się tą zasadą każdy, nawet najbardziej surowy i konserwatywny szef od czasu do czasu organizuje firmową imprezę. Niestety na takim evencie bardzo łatwo o organizacyjną wpadkę, która może się ciągnąć za firmą latami. Gdzie i jak urządzić imprezę, żeby nie "wtopić"?

Klucz dobrej atmosfery - impreza firmowa

Wspólny sukces zespołu, awans kolegi, czy rocznica założenia firmy to główne powody, dzięki którym pracownicy planują wspólnie świętować. Coraz częściej jednak w wielu korporacjach do takich spotkań zachęca samo kierownictwo, widząc w tym idealną okazję do lepszego poznania i zintegrowania zespołu.

Jeszcze kilka lat temu, aby zabawę uznać za udaną, wystarczyło dużo alkoholu i jedzenia. Dziś organizacją imprez integracyjnych zajmują się wyspecjalizowane firmy, dla których podstawą dobrego planu jest miejsce, w którym to odbędzie się zabawa. Jednym z niewielu obiektów spełniających wszystkie te wymagania jest znajdująca się w centrum Krakowa Restauracja Browar Lubicz. Powstały blisko dwieście lat temu budynek urzeka swoją wyjątkowością i użytkowością, o czym można się przekonać odwiedzając stronę: http://www.browar-lubicz.com.pl/eventy-i-przyjecia

Reklama

Badania przeprowadzone przez agencję Show Service Events Marketing tylko potwierdzają tezę o pozytywnym nastawienie pracowników do tego typu wydarzeń. 38 proc. badanych stwierdziło, że po imprezie firmowej bardziej utożsamia się z firmą, w której pracuje, natomiast najczęstszą odpowiedzią na pytanie o cel imprezy była budowa bliższych relacji między ludźmi (73 proc.) i integracja poszczególnych działów firmy (71 proc.). Dla połowy badanych równie ważny był odpoczynek od codziennej pracy (51 proc.) i tworzenie więzi z firmą (50 proc.). Warto zwrócić uwagę na fakt, iż pracownicy zapytani o odczucia po imprezie firmowej najczęściej zaznaczali, że pomogło im to nawiązać bliższy kontakt z innymi współpracownikami (81 proc.) i co więcej, spowodowało to, że dużo łatwiej im się po takiej integracji współpracuje (71 proc.).

Najpierw plan, potem fun

Organizacja imprezy firmowej to niełatwe zadanie, gdyż wymaga bowiem dopilnowania wielu szczegółów, które mają wspólnie stworzyć niezapomniane i wyjątkowe wydarzenie. Jednak odpowiednia wiedza i doświadczenie, jakie bez wątpienia posiadają pracownicy Browaru Lubicz, pomogą zminimalizować stres i zorganizować imprezę, która zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.

Na samym początku planowania imprezy trzeba zwrócić uwagę na istotny szczegół, jakim jest lista gości. Warto przygotować sobie "widełki", czyli szacunkową liczbę uczestników, ponieważ nigdy nie można określić czy pojawi się 100 proc. zaproszonych gości. Trzeba uświadomić sobie, że faza planowania budżetu determinuje wszelkie pozostałe działania.

Od tego ile wynosi szacowany wydatek, zależą kolejny kroki, jakimi są wybór atrakcji i miejsca.

Moment, w którym organizacja wchodzi na kluczowy poziom, jest wybór miejsca i menu dla gości. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie lokalu, który będzie łączył oba te elementy. Za przykład może posłużyć tutaj kolejny raz Browar Lubicz, który oprócz fantastycznej lokalizacji i aranżacji posiada również przepyszną i nowoczesną kuchnię.

Browar Lubicz - kraina słodem i piwem płynąca

Łącząc wszystko w całość, pojawia się najważniejsze pytanie. Gdzie w takim razie zorganizować imprezę firmową tak, aby została ona zapamiętana na lata? Odpowiedź narzuca się sama.

Browar Lubicz, bo o nim mowa, to bardzo ważne miejsce na kulinarnej i rozrywkowej mapie Krakowa, znajdujące się w wyjątkowej lokalizacji, centrum jednego z najpiękniejszych miast w Europie. Magiczne wnętrza odrestaurowanej Restauracji Browarnej tworzą wyjątkowy klimat. Z poszanowaniem dla wspaniałej i wiekowej historii zachowane zostały zabytkowe wnętrza budynku, jednocześnie dostosowane do współczesnych wymagań. W profesjonalny sposób można tu połączyć pracę z zabawą, a oszałamiające browarne sklepienia z przestronnymi salami konferencyjnymi są do tego idealną scenografią. Do dyspozycji gości oddanych jest pięć wyjątkowych sal powiązanych z sercem Browaru, procesem produkcji piwa: Ogród Warzeń, Parownia, Dojrzewalnia, Słodownia oraz Leżakownia.

Mocną stroną Browaru Lubicz jest oczywiście nie tylko doskonałe, warzone na miejscu piwo, ale również zaplecze gastronomiczne, proponujące świetne menu zainspirowane regionalną kuchnią ze szczyptą nowoczesności.

Browar Lubicz oprócz prowadzenia restauracji i browaru zajmuje się także produkcją oryginalnych firmowych gadżetów. Na zakończenie na wszystkich przybyłych czekają takie prezenty jak kufle, szklanki do piwa pszenicznego, etykiety piwne, kapsle czy podkładki do piwa. Będą one przypominały o miło spędzonym czasie, w tak wyjątkowym miejscu, jakim jest krakowski Browar Lubicz.

Sprawdź: PROGRAM PIT 2016

Dowiedz się więcej na temat: Lubicz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »