Marnowanie żywności w Polsce. Rocznie w handlu jest to niemal 337 tys. ton

W UE co roku 153 mln ton jedzenia jest marnowane . To więcej niż wynosi cały import żywności w krajach UE.
W UE co roku 153 mln ton jedzenia jest marnowane . To więcej niż wynosi cały import żywności w krajach UE. AFP

Spis treści:

  1. Spiżarnia Caritas dla 60 tys. osób!
  2. Tylko 5.5 proc. żywności w handlu uratowana

Zobacz również:

    Spiżarnia Caritas dla 60 tys. osób!

    W celu przeciwdziałania marnowaniu żywności, razem z Caritas diecezjalnymi prowadzi ona ogólnopolski program Spiżarnia Caritas. Polega na odbieraniu i dystrybucji pełnowartościowych produktów żywnościowych wycofanych ze sprzedaży.

    Zobacz również:

      Zobacz również:

        Zobacz również:

          Tylko 5.5 proc. żywności w handlu uratowana

          Zobacz również:

            W święta do śmieci trafia nawet trzy razy więcej jedzenia niż w innych miesiącach. Marnowanie żywności staje się coraz droższeNewseria BiznesNewseria Biznes
            Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?