Anna Lewandowska: nowy biznes i 5 tys. posiłków dla lekarzy
Od przekazania 5 tys. posiłków dla personelu medycznego Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie rozpoczyna działalność SuperMenu, nowy projekt Anny Lewandowskiej - SuperMenu - catering dietetyczny.
- Od kilku tygodni nasze oddziały z pierwszej linii walki z COVID-19 ciężko pracują, aby uratować jak najwięcej pacjentów. A teraz dzięki pomocy Anny Lewandowskiej i SuperMenu dostaną smaczne i zdrowe posiłki - mówi zastępca Dyrektora WIM płk dr Jarosław Kowal.
- To trudny moment dla wszystkich, nikt ponad rok temu nie zakładał, że będziemy zaczynać nasze działania w czasie pandemii. Zakład działa od kwietnia tego roku i spełnia surowe normy higieniczno-sanitarne oraz najwyższy poziom bezpieczeństwa produkcji żywności. Dodatkowo wprowadziliśmy wszystkie procedury sanitarno-epidemiologiczne zgodne z zaleceniami GIS i WHO. Możemy pochwalić się jednym z najnowocześniejszych obiektów w Polsce. Posiłki przygotowywane są codziennie z najświeższych składników, od sprawdzonych dostawców - podkreśla Jacek Domasat, prezes spółki Eat By Ann.
Celem SuperMenu jest dostarczanie posiłków, które nie tylko pomogą w utracie wagi, ale przede wszystkim wpłyną na zmianę nawyków żywieniowych i zadbają o zdrowie klientów.
Autorką przepisów jest sama Anna Lewandowska, która we współpracy z doświadczonym dietetykiem opracowała codzienne jadłospisy. - To szczególny czas, w którym musimy zadbać o nasze zdrowie i naszą odporność. Stworzenie cateringu jest odpowiedzią na zapotrzebowanie osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem - mówi Anna Lewandowska.
Przy projekcie z Lewandowską współpracują: Ewa Tyrkiel, posiadająca długoletnie doświadczenie w branży cateringowej oraz Artur Chwist, który jest udziałowcem spółki.
Na początku działalności projektu SuperMenu, dania będą dostarczane dla mieszkańców Warszawy.
t.z.