plastik
Artykuły (67)
-
Nowe przepisy zakazujące plastiku
- Czwartek, 4 lipca 2019 (06:00)
-
Sieci handlowe ograniczają użycie plastiku, ale nie uruchomiły w Polsce systemu kaucyjnego skupu
- Wtorek, 21 maja 2019 (06:24)
-
Recykling pieluch? To możliwe
- Piątek, 26 kwietnia 2019 (12:20)
-
P&G coraz mniej plastikowy
- Środa, 24 kwietnia 2019 (12:56)
Mniej plastiku w opakowaniach Procter&Gamble. Na trwającej w stolicy Francji Konferencji "Sustainable Brands Paris", Virginie Helias wiceprezes ds. zrównoważonego rozwoju w P&G ogłosiła,...Procter & Gamble, plastik -
Nie tylko Polskę czeka butelkowa rewolucja
- Czwartek, 24 stycznia 2019 (06:00)
-
McDonald's testuje papierowe słomki
- Sobota, 12 stycznia 2019 (06:00)
-
Koniec z folią bąbelkową w e-przesyłkach? Ekotrendy szybsze niż przepisy
- Czwartek, 8 listopada 2018 (06:00)
Za trzy lata w Unii Europejskiej mają zniknąć plastikowe słomki, sztućce, czy patyczki do uszu. Niemcy idą krok dalej. Od stycznia 2019 r. wprowadzają ograniczenia ilości plastiku w...plastik -
Niemiecka prasa o unijnej walce z plastikiem: To dobry, lecz wciąż zbyt słaby początek
- Piątek, 26 października 2018 (06:00)
Europosłowie zagłosowali za zakazem jednorazowego plastiku. Według nowych przepisów do 2025 r. aż 90 proc. plastików ma być poddawane recyclingowi.ekologia, plastik -
Parlament Europejski poparł zakaz plastikowych opakowań i sztućców
- Środa, 24 października 2018 (14:51)
Parlament Europejski poparł w środę wprowadzenie w UE zakazu sprzedaży przedmiotów jednorazowego użytku, takich jak plastikowe sztućce, talerze, polistyrenowe pojemniki fast food czy...plastikowe torebki, plastik -
Do 2021 roku koniec z plastikiem. Także w Polsce?
- Czwartek, 11 października 2018 (17:15)
-
Koniec mokrych chusteczek? Brytyjczycy chcą ich zakazać
- Piątek, 11 maja 2018 (06:00)
Do demakijażu, odświeżania dłoni, czyszczenia butów, mycia podłóg czy okien. Mokrych chusteczek używamy na co dzień w domu, pracy albo podróży. Być może już wkrótce będziemy musieli o...ekologia, plastik -
Tajwan zakaże plastiku w gastronomii
- Wtorek, 13 lutego 2018 (16:46)