Żeby zapobiec katastrofie klimatycznej, trzeba zmniejszyć spożycie mięsa i nabiału

Dominika Pietrzyk

Dominika Pietrzyk

Aktualizacja
Żeby zapobiec katastrofie klimatycznej, trzeba zmniejszyć spożycie mięsa i nabiału
Żeby zapobiec katastrofie klimatycznej, trzeba zmniejszyć spożycie mięsa i nabiałuŁukasz OstalskiReporter

Zobacz również:

    Zobacz również:

      Warto zachować ostrożność, tzn. taki podatek nie powinien zachęcać konsumentów do zastępowania wołowiny i jagnięciny drobiem i wieprzowiną. Chociaż trzoda chlewna i drób generują niższe emisje gazów cieplarnianych niż przeżuwacze, intensywna produkcja trzody chlewnej i drobiu powoduje wiele innych problemów
      wskazują autorzy raportu
      "Szczerze o pieniądzach": Pandemiczne straty branży turystycznejPolsat NewsSzczerze o pieniądzach
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?