Popeyes szuka pracowników. Tyle można zarobić w nowej sieci restauracji

Od ponad miesiąca w Polsce działa Popeyes, sieć restauracji ze Stanów Zjednoczonych. Do tej pory otworzyły się dwa lokale, a w niedługich planach jest kolejny. Sieć zapowiada dalsze cztery otwarcia i ogłasza, że szuka pracowników. Ile można zarobić w Popeys?

Sieć Popeyes otworzyła pierwszy lokal w Polsce 7 lipca. Restauracja powstała w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Drugi lokal działa już w szczecińskiej galerii handlowej Galaxy. Znane jest już miejsce i czas otwarcia, a także kolejne lokalizacje, gdzie restauracje Popeyes się pojawią. 

W następnej kolejności restauracja ma zacząć działać w warszawskich Złotych Tarasach. Dalej możemy się spodziewać kolejnych otwarć stolicy: na Pradze-Północ, Targówku, Mokotowie i Ochocie.

Popeyes rekrutuje

Do nowych lokali we Wrocławiu i Szczecinie, jak i do lokali które dopiero zaczną działać w Warszawie, amerykańska sieć szuka obecnie pracowników. Z ogłoszeń na stronie OLX wynika, że Popeyes szuka także osób, które pracowałyby na poziomie kierowniczym. Jakie stawki i stanowiska oferuje im firma? To m.in.:

Reklama
  • kierownik zmiany - może liczyć na 4400 - 5200 zł brutto,
  • zastępca kierownika restauracji - 5000 - 6000 zł brutto,
  • kierownik restauracji - 6500 - 8500 zł brutto.

Te osoby mogłyby liczyć na umowę o pracę - wynika z ogłoszenia. 

Firma szuka też pracowników restauracji i pracowników porządkowych. Im oferuje stawkę godzinową i umowę zlecanie. Pracownicy mogliby liczyć na 24-26 zł brutto za godzinę. 

Z Luizjany do Polski

Popeyes to sieć restauracji fast food, która serwuje przede wszystkim dania ze smażonego kurczaka. Firma powstała w 1972 roku w Nowym Orleanie, stolicy Luizjany. W ciągu 50 lat marka postawiła 4200 lokali w całych Stanach Zjednoczonych, a w ostatnich latach rozpoczęła międzynarodową ekspansję. W 2018 roku Popeyes weszło na rynek hiszpański, a później zaś udało się to z powodzeniem na rynku szwajcarskim, brytyjskim i francuskim.

Jak wskazuje firma, celem Popeyes jest szeroka ekspansja w Polsce w ciągu następnej dekady. Jerzy Tymofiejew, szef Rex Concepts, przedsiębiorstwa, które zarządza w Polsce formatem z Luizjany oraz siecią Burger King, wskazuje, że możemy spodziewać się od kilku do kilkunastu nowych restauracji Popeyes w Polsce co roku. 

Rex Concepts w ciągu 10 lat chce otworzyć 600 lokali Burger King i Popeyes na rynku polskim, czeskim i rumuńskim, jak wskazywaliśmy w tym artykule. Otwarcia w Polsce mają stanowić największą część. 

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: fast food | gastronomia | restauracje | zarobki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »